2019-12-02 12:17:08• hírek • közlemény

Nincs veszélyben a Szatmárnémeti-Bukarest repülőjárat

Magyar Lóránd parlamenti képviselő nemrég kapott választ az írásban feltett kérdésére.

Október végén fordult írásbeli kérdéssel Magyar Lóránd parlamenti képviselő a szállításügyi minisztériumhoz, miután olyan hírek jelentek meg a sajtóban, miszerint elképzelhető, hogy a Tarom átszervezése miatt akár ritkulhat, vagy akár meg is szűnhet a szatmári légi összeköttetés a fővárossal. Pedig a Szatmárnémeti-Bukarest járat igen népszerű és ez számokkal is bizonyítható: 2019 első hat hónapjában 14 700 utas vette igénybe a Tarom szolgáltatását, így ez lett a vállalat hatodik legnépszerűbb járata.


A válasz a napokban érkezett meg a parlamenti képviselőhöz, ez pedig nyugalomra ad okot. A válaszlevél szerint a téli időszakban – ez az állami légi vállalatnál október 26-án kezdődik és március 28-án ér véget – nem történik változás, vagyis marad a nyolc út Szatmárnémeti és Bukarest között. Továbbá elképzelhető, hogy a járat egyszerre több utast is tud majd szállítani, miután a vállalat lecseréli a most használt ATR típusú repülőgépeket nagyobb befogadóképességű járművekre. 


„A szatmáriak számára kiemelt fontossággal bír a járat megléte, hiszen gyors összeköttetést jelent Bukaresttel. Miután az országban alig vannak autópályák, és a vasúti közlekedés sem jelent minőségi és gyors alternatívát, sokan választják a repülést – emiatt pedig a járatok ritkítása jelentős bosszúságot okozna sokaknak, azoknak is, akik csak alkalmanként veszik igénybe a szolgáltatást” – mondja Magyar Lóránd.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: